tirsdag den 26. oktober 2010

Spidskompetence - hjælp

Efter en kamp nåede jeg endelig til ærmegabet og - ak og ve - fandt ud af, at jeg har strikket for meget/forkert
- jeg har øjensynligt læst opskriften, som en vis mand læser biblen - der stod jo at diagrammet skulle gentages - og 2. gentagelse startes efter 16 masker og 3
- og det læste jeg da - kvikt - til, at der skulle tilføjes yderligere "skråbånd" - hvilket jeg så gjorde . . . .
Da jeg var nået så langt, kiggede jeg så på billedet - og så straks fejlen . . . . .
Strikketøjet var med i strikCaféen i eftermiddag for kyndig vejledning . . . .
Jeg er jo ikke meget for at strikke 2/3 tilbage - jeg forespurgte, hvordan man mente, det ville se ud, hvis jeg blot strikkede tilbage 1/3 - men fik det råd at fortsætte med båndene hele vejen op også på forstykkerne
Hvad mener I?????

færdigt strik

I sidste uge blev endnu en Nessie færdig - denne gang strikket i Rustik garn fra Netto - 80% uld og 20% Polyamid
- atter på pinde 3 og med 300 masker til start

MonteringsÅge kom forbi og babyundertrøjen blev syet sammen og knapper både fundet og syet i
Planen er, at den skal med Jane til Afrika - en nem model, der findes her

torsdag den 21. oktober 2010

Næ men, se nu der . . .

Jeg har syet en taske . . .
Eget design kan jeg vist godt tillade mig at sige - egentlig ville jeg følge et mønster/sykit jeg for år tilbage købte i Sy og Rens - men der var ingen beskrivelse på hvordan - så jeg endte op med blot nogenlunde at bruge formen. Først syede jeg lige et stykke stof med buede former og forskellige stoffer.
Så satte jeg termolam bagpå - og yderligere et lag rivevlies for at det kunne glide lettere, da jeg quiltede det.
Else syntes, det blev en meget lille taske og foreslog en fals - den blev så konstrueret og quiltet
Lynlåsstykkerne blev målt, og jeg måtte konstatere, at de lynlåse jeg havde, var 30 cm - og jeg skulle bruge 25 cm - der er bæltebånd i lynlåsstykkerne - for en sikkerheds skyld blev der riet
Riet blev der også, før for- og bagstykkerne blev syet til falsen. Foret blev syet af resterne fra bryllupsquilten - der er en lomme, delt så der er plads til hhv. mobil og kamera.
Foret blev puttet i tasken, jeg syede lige en stikning gennem alle lag - hank blev syet med bæltebånd - jeg havde ikke et stykke, der var langt nok, så flere stoffer blev syet sammen først (men det er der jo ingen, der behøver vide) til sidst blev lukkestrimlen syet på - og syet fast i hånden - vupti!!!

mandag den 18. oktober 2010

Efterår, nattefrost og georginer

Efteråret er for alvor kommet til Danmark, farverne skifter og der blev "lovet" nattefrost lørdag nat - derfor var der nogle krukker, der fik lov til at være inde om natten, mens andre fik overfrakke på
En del af årets høst har fået plads på trappen - her op til halloween - majs fik vi ikke sået - og halm er da godt nok noget rod - men græskar er fint

Vi fik rigtigtnok nattefrost, og georginerne bærer præg af det
- men jeg fik søndag plukket denne hvide kæmpe georgine ind til vasen i køkkenvinduet

ud i det blå

stod der på RosQuilternes program lørdag den 16. oktober 2010, og skønt der var mange forsøg på at udfritte, så blev dagen en overraskelse for de 38 deltagere.
Vi skulle mødes på P-pladsen ved Roskildehallerne, hvorfra bussen kørte præcist kl. 9.30. Jeg hentede Maria lidt efter kl. 8, idet jeg havde tillagt turen det extra kvarter, man skal regne med gennem Køge . . . . Der var ualmindeligt tomt på vejen, så vi var i Roskilde allerede lidt over 9 og kunne dermed bemægtige os de forreste pladser i bussen . . .
Bussen kørte ad motorvejen mod København, og her afslørede Jane, at vi først skulle ad Strandvejen til Karen Blixen Museet. På vejen kunne vi i det dejlige solskin beundre de dejlige villaer - og såmænd også en flok badende - uha!! Vi skulle deles i 2 hold og have guided rundvisning kl. 11. Bussen parkerede ved Rungsted Havn og alle nærmest løb mod museet, hvor vi dog kom til en låst dør: der var endnu 5-10 minutter, til de åbnede.
Rundvisningen i boligen var fantastisk! Guiden var meget engageret og fortalte levende om såvel huset som Karen Blixen,Hun påpegede, at tallet 7 var væsentlig. Første bog (af ialt 7)var Syv fantastiske fortællinger (1935), hun boede 17 år i Kenya, og hun døde som 77-årig.
Efter denne spændende oplevelse kørte bussen os til Blovstrød Kro, hvor der var bestilt mad til kl. 13: Marineret Kyllingebryst med bagt kartoffel, salat og tomatsalsa - og til dessert pandekager med is og hindbærsyltetøj. Vi ventede og ventede og ventede - endelig kom maden, men da der kun var 2 til at servere tallerknerne til 38, havde de første spist, før de sidste fik mad.
Atter ventede vi og ventede, før samme procedure gentog sig med pandekagerne - min is og syltetøj var udmærket - pandekagerne som pap . . .
Ventetiden gjorde, at vi først kl. 14.30 ankom til Paradiset, hvor de havde ryddet kursuslokalet og dækket kaffebord - det var dog de færreste, der satte sig - for det var absolut paradis - med patchwork, garn og krims-krams - og virkeligt værd at vente på . . . .
Vi måtte stå i kø for at betale fristelserne - og som i supermarkederne, hvor slik er placeret ved kassen -
var der også her mange fristelser på vores vej i køen, hvor Jane stod sidst for at sikre, at alle kom med hjem . . . .
En fantastisk godt arrangeret tur - med noget for øjet, noget for ganen og til sidst noget for kortet LOL

fredag den 15. oktober 2010

bliver der overhovedet strikket?

Jo da - min 5. zigzag blev strikket færdig på Strikkefestivalen - den ligger lige og venter på Monterings-Aage (sammen med en baby-undertrøje)



Også på Strikkefestivalen fik jeg købt Kunstgarn
- og da jeg havde medbragt opskriften på Nessie, så fik jeg slået op - og den var hurtigt færdig



P.t. strikkes der ærmer





- og Spidskompetencen må derfor vente

Aktivt seniorliv?? eller Nogle dage er lettere end andre

søndag den 10. oktober var en af "de andre"
- det var slagtedag - og i år var vi nødt til at slagte vores 2 gamle damer, 2-Sock på 10 år (som havde ualmindeligt store problemer i foråret, så store, at vi måtte have dyrlæge) og Ingrid på 9 år

Til gengæld lægger vi så 4 Gimmere til - for at have nogle at vælge imellem efter næste års læmninger
For at det ikke skulle blive for nem en dag, så havde også fåreklipperen
meldt sin ankomst - han kom sidst på dagen, så nu er hele flokken nyklippede. Desværre har de så også alle mistet al tillid til driftlederen, forhåbentlig bliver det bedre med tid.
Gud mildner luften for de klippede får - jeg glemte nok at sende en mail, som Majken sagde, så natten til tirsdag var der minusgrader og tirsdag morgen is på såvel plæne og bilens forrude - og det sidste er meget irriterende for Vestens Bedste om tirsdagen

fredag den 8. oktober 2010

ferie

- har jeg snydt mig til.
Ubevidst havde jeg lige lagt lidt extra tøj i kufferten søndag morgen - og efterhånden vågnede lysten til at blive - bare lidt længere - først til tirsdag . . . . og så til onsdag. Det er vanskelligt at få luft i kalenderen til at komme af sted, men nu var jeg jo der - og så var det jo bare at melde afbud til diverse møder/pligter . . .

Søndag aften kæmpede jeg for at holde mig vågen til kl. 22 - og så sov jeg næsten uafbrudt til kl. 8 mandag morgen . . . Efter at have tændt for varmen/gasovnen - det er jo et SOMMERhus - ikke et fritidshus - lavet kaffe og kommet i tøjet, så holdt jeg fri til ca. 10 og hyggede mig med en medbragt bog - og strikketøj Efter digitaliseringen af tv-signalerne, kan vi ikke længere se TV, men høre radio kan man da - og det var så afslappende - dejligt!
- og dejligt at sidde lige så stille og fundere over livet - og over, hvor lidt der skal til, for at det bliver surt - f.ex. kan 14 personer sidde og snakke hyggeligt, stille og roligt - der er plads til, at alle kan få fortalt om dette og hint - og underligt, at blot en enkelt person så kan ødelægge hele stemningen ved med meget høj stemme bedrevidende overdøve alt og alle. Men det er vel også fair nok, når man nu er den eneste, der ved bedst om alt. . . .
Nordaltanen var blevet repareret, rækkeværk var sat fast, der var udskiftet en del brædder og stolper, så det ikke længere er spændende at færdes der. Det extra flethegn mod haven havde jeg ikke ønsket igen - men det havde DH aftalt - og det giver jo også læ mod øst. Næste år skal der så males - og så bliver det nydeligt.
I løbet af mandagen fik jeg slået græsset og luget (fyldte 5 sække med ukrudt) - og jeg fik fortsat med at fjerne træpaneler i stuen, så DH kan få muret op og malet næste gang - tja, det bliver jo nok næste år . . . .
Tjørnen, som er kommet af sig selv, fik jeg stammet op og klippet til - der er brug for enten en stige eller en højere person til at tage det sidste i toppen. Området mod diget blev ryddet op, så nu ser det nydeligt ud - delvist! fjernelsen af snerlerne afslørede dog, at her mangler der nogle søm/skruer eller et nyt hegn
Tirsdag formiddag kørte jeg til genbrugsstationen med sække med ukrudt og træpaneler - samt det rustne vasketøjsstativ - så får jeg da også lidt for de penge, man SKAL betale for benyttelse, hvad enten man gør det eller ej . . . .
Tilbage ligger større grene, som en nabo måske vil have til brænde.
Tirsdag eftermiddag fik jeg luget inde i haven - det blev til endnu 3-4 sække ukrudt, som jeg - sammen med den sammenbrudte Flymo - havde med til genbrugsstationen onsdag, da jeg - trods alt - vendte bilen mod den hjemlige matrikel - og de opgaver, der stadig lå og ventede - de løser sig jo ikke af sig selv . . . .

Strik-in i Nr. Aaby

Søndag morgen var jeg tidligt oppe - jeg skulle atter til strik-in i Nr. Aaby, så jeg kørte hjemmefra ved otte-halv ni tiden og ankom ca. halv elleve. Det var som sædvanligt rigtigt hyggeligt, og det er dejligt, når der er rum for alle til at fortælle og inspirere
Sus havde skrevet, at vi skulle medtage, hvad vi havde gjort færdigt siden sidst - og havde det været en konkurrence, så havde Anja vundet ;o)
Påfugle sjalet var blevet for stort, mente Anja selv - men flot var det!!!
Anja var også i løbetid - og ikke mindst var den pink/hvide - som jeg aldrig kan huske navnet på - også blevet færdig og rigtigt fin.

Sus havde lavet en fantastisk salat til frokost - med laks, rejer, avokado - og peberfrugter på en særskilt tallerken, så jeg også kunne få salat - tak for det.

Anja hyggede sig i gyngestolen

- lige sådan en kunne jeg rigtigt godt tænke mig . . . . .

Jeg kørte fra Sus ved 6-tiden mod sommerhuset, hvor planen var at overnatte og køre hjemad om mandagen, men . . . . .