søndag den 28. november 2010

indesneet


Det var heldigt, at Connie tilbød at åben tombolaen, for lørdag morgen var vi i den grad indesneet. Jeg gik en tur hen i den anden ende af byen - dels for at købe pyntegrønt til at binde adventskransen - dels for at sondere vejen - det så ikke godt ud. . . . . Kommunen havde naturligvis ikke ryddet . . . . DH skovlede sneen væk bag bilen - og ned i indkørslen, og jeg var helt indstillet på at forsøge at køre til Red Barnet Tombolaen i REMA1000 til den sidste vagt - og så hjælpe med at pakke sammen.
Det er jo Tordenskjolds soldater, der tager vagterne. Det kniber med nye frivillige, men en af de "løse" tilbød at blive - så Birgit ringede og fortalte, at jeg ikke behøvede at komme - gudskelov!!!
Naboen kom forbi og fik garn og opskrift med hjem til en varm vest - og ellers holdt jeg mig indendøre med Edgar.
Søndag kørte DH og jeg sammen til "byen" og fik købt rigeligt ind af fuglefoder, mælk, yogurt, gær, katte- og hundedåser m.m. Da vi kom hjem igen, bankede jeg sne af træer - og aldrig så snart, havde jeg gjort det, før det atter begyndte at sne.
Bevægelse på gårdspladsen sker med stor forsigtighed, som når man har købt nye sutsko og ikke klippet snoren - for der er glat . .
Jeg fik bundet 2 adventskranse - en til lys - og en til hoveddøren.
Der er tændt op i ovnen og i første lys i adventskransen - så hvad betyder det så, at vi bliver sneet inde . . . .

fredag

Fredag startede ca. 8.30 med at feje bilen ren for sne.
I rigtigt god tid havde jeg bestilt lodder og nitter til tombolaen - onsdag rykkede jeg og fik den besked, at de ville ankomme torsdag - torsdag rykkede jeg så igen: fragtbrevet var kommet men ikke pakken - panik - panik - panik.
Først fredag morgen blev det løst, og jeg hentede pakken i Strøby Egede på vej til Ølby Center, hvor vi skulle have tombolaen i REMA1000. Birgit og DH var i gang, da jeg ankom med mit tapetbord og tasker, men vi var klar til at åbne kl. 10. Der var rigtigt mange besøgende, og de blev hidkaldt ved at jeg sagde, at det var Red Barnet Tombola, og overskuddet går til udsatte børn i Danmark og Grønland - dette gav travlhed og et fint salg. Det sneede hele dagen, så da jeg lidt efter kl. 13 skulle videre til Kirkens Korshær Genbrugs Butik og min sædvanlige vagt fra kl. 13.30 - 17, måtte jeg atter feje bilen ren for sne - masser af sne!!! - og køre forsigtigt af sted. Der var få i butikken, så jeg fik "fri" lidt før og kørte så tilbage til Tombolaen, hvor jeg havde vagten, til butikken lukkede kl. 20, her var der også ret tamt pga. sneen. Jeg skulle have pengene med hjem og så have byttepenge med til lørdag morgen kl. 8, men heldigvis tilbød Connie at tage den tjans. Så måtte jeg atter feje bilen fri for endnu mere sne - godt at jeg altid har min gamle fejekost liggende i bilen.
Turen gik i sneglefart - jeg kom til at køre bag en bil, der kørte 35 km/timen - og det gjorde jeg så også. Det føg på tværs af landevejen, så det var ret spændende. Den lille vej op til vores by var ikke ryddet
- Stevns Kommune har altid haft en aftale med Vor Herre, om at Han rydder vejene -
og det var lige til, at jeg kunne køre op på gårdspladsen - det blev til ca. 13 timer ialt den dag - jeg var lidt træt . . . .
DH havde kørt fredslyset til Faxe, havde tændt lysene i kirken og faklerne, men valgte så at køre hjem - også den vej med besvær.

torsdag på kontoret

Torsdagen blev brugt på kontoret.
Der skulle skrives gevinstlister, opdateret vagtplan, navneskilte til Red Barnet Tombolaen. Desforuden skulle der forberedes til personalemødet i Kirkens Korshær Genbrugs Butik. Vores Genbrugskonsulent, Ove, deltog i dette møde og orienterede om, hvad der sker ude i landet. Tilskud formindskes, og Korshæren må hele tiden tilpasse sig situationen. Hvert år optælles brugerne i en uge - i uge 44/2009 blev det til 10.000 brugere - i år optælles i uge 49. Korshærschefen de seneste 24 år fik Hjemløseprisen i år - og tillige Kristeligt Dagblads pris - her var der også kr. 10.000. Boden i Tivoli gentages i år - DH og jeg har meldt os til en vagt søndag den 12. december - jeg håber på rimeligt kørevejr - så bliver det sikkert rigtigt hyggeligt . . .
Efter mødet var der "julefrokost" - jeg valgte at køre rimeligt tidligt - godt valg, for vejene var snefyldte og der måtte køres forsigtigt.

juletræ i Roskilde

Onsdag aften var der møde i RosQuilterne, og da det ikke sneede mere i løbet af dagen, kørte jeg af sted. Amtsvejene var OK, men Hellestedvejen til Maria var spændende - frem kom vi da . . .
Vi skulle medbringe lyst baggrundsstof og amagergarn i forskellige bruge farver.
Vi fik udleveret silkebånd i forskellige grønne farver og kunne så selv udvælge perler.
Vi var i et andet rum end ellers, og det var mere hyggeligt - og vi kom virkelig hinanden ved ;o) Det er hyggeligt at brodere, og selv om det ikke bliver færdigt i år - ja, så kommer der jo nok en jul til næste år . . .

onsdag den 24. november 2010

Red Barnet juletombola


Så blev det onsdag og Birgit lagde atter hus til nummerering af gevinster og
udfærdigelse af gevinstliste til vores juletombola i REMA1000, Ølby Center - der er mange fine gevinster, så vi håber også på et godt salg . . . Birgit og jeg sætter tombolaen op fredag morgen og har så åbent fredag til kl. 20 - og lørdag fra kl. 8 - ca. 16

og sneen kom i rigelige mængder


i løbet af tirsdag aften og nat. Temperaturen var dog tirsdag morgen og formiddag omkring 0, så der var vådt på vejene






Fredslyset

Tirsdag aften blev Fredslyset bragt i fakkeltog fra Sankt Laurentii kirke til Roskilde Domkirke. Det er altid en dejlig oplevelse i Domkirken - I begyndelsen var Ordet, og Ordet var Gud. Han var i begyndelsen hos Gud. Alt blev til ved ham, og uden ham blev intet til af det, som er. I ham var der liv, og livet var menneskers lys. Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke . . .
Derefter var der trængsel i våbenhuset ved de 2 spejdere med hvert deres lys, tændt ved fredslyset
Vi fik også tændt vores flagermuslygte. Da vi kom ud fra Domkirken sneede det livligt, og turen hjem blev noget af en oplevelse

panik før lukketid . . . .

Ugens vejr så således ud, så mandag var der travlhed på matriklen.


Manden i huset gravede selleri op - jeg puttede i pose




Så kom rødbederne også op - og jeg fyldte 2 poser - og sidste på dagen kom også vintergulerødderne op
Tirsdag forsøgte han sig med de sidste kartofler, men da stod de i den grad med rødderne i vand - så det var ikke muligt - der var da kommet så meget regn, at der atter var vand på den indre ringvej i Renge . . . .
Hvornår mon vi får den omfartsvej om Renge . . . Kommunene bruger øjensynligt pengene på veje og unødvendige cykelstier - så det må da ske snart ;o)

mandag den 22. november 2010

Red Barnet og IKEA

Mandag kom postdamen med en pakke til mig - den vejede ingenting - og inden i var denne drage!!
Heldigvis var der også et brev - fra IKEA - hvor der stod:
Kære Liselotte!
Igen i år er vi glade for at kunne præsentere vores årlige tøjdyrskampagne, hvor vi donerer 1 euro, hver gang en kunde køber et tøjdyr eller en børnebog fra Børnenes IDEA. De indsamlede penge doneres ubeskåret til projekter under UNICEF og Red Barnet.
Kampagnen er i gang!
Kampagnen starter d. 1. november og frem til d. 18. december kan børn og voksne give hinanden tøjdyr eller børnebøger med vished om, at købet kommer en masse udsatte børn til gode. For at markere årsdagen for Konventionen om Barnets Rettigheder og i et forsøg på at maksimere antallet af støttekroner, udvider vi som noget nyt i år kampagnen, så der i slutspurtsperioden fra d. 18.-23. december støttes med 1 euro, uanset hvilken vare fra børnesortimentet, vore kunder køber.
I år skal der slåes indsamlingsrekord!
Målet i år er på verdensplan at indsamle ikke færre end 10 mio. euro. Det er væsentligt mere end sidste år, hvor beløbet i danske kroner endte på 50 mio. - og Danmark skal selvfølgelig også bidrage til, at vi når vores globale mål.
Hjælp via Facebook
Derfor har vi i år valgt at hente hjælp fra de sociale medie, så vi kan sprede budskabet og øge indsamlingsbeløbet. På Facebook-sitet Sammen gør vi en forskel er der mulighed for at sende tøjdyr til hinanden, blive klogere på kampagnen og dens formål og følge med i det danske salg.

Så hjælp os med at sprede kampagnebudskabet, at sammen gør vi en forskel - for 1 euro lyder måske ikke af meget, men for en enkelt euro kan et barn få et sæt undervisningsmateriale, der rækker itl en hel måned. Mere skal der ikke til, så alle hos IKEA håber, at vore kunder igen i år vil være med til at hjælpe, hvor hjælpen er yderst tiltrængt.
Læs nærmere på facebook.com/sammenforvienforskel

Strik-in en hel weekend . . . .

Vi ankom til sommerhuset lige til kaffe/the tid - og Anja havde bagt dejlige boller, som vi lige satte os ned og nød. Efter fordeling af værelserne - så gik vi i gang med strikning og kagling. Udlejeren havde tændt op i brændeovnen, så der blev dejligt varmt.
Dårligt billede, ja jeg ved det, men de ville bare ikke sidde stille længe nok ;o) Aftensmaden havde Anja forberedt, dejlig mørbradgryde og rigeligt ris. Derefter atter strik, strik, strik. Nogle gik lidt tidligt i seng - andre blev oppe længere . . . .
Søndag formiddag havde Anja aftalt, at vi kunne komme på besøg i en dejlig gårdbutik i Mjang - hold da op! hvor var der mange fristelser - jeg fik også lidt i posen: Noro Silk til eet tørklæde - og Regia Hand-dye effect til et andet.
Anja var den eneste standhaftige af os . . .

Sus har lavet kurve i strik, domino og vævet - og ville gerne have en patchwork. Da vi mødtes i Fredericia købte hun 3 forskellige stoffer hos Speich - og jeg havde et mønster, havde klippet firkanter i velodon (5"x5") og medbragt sygrej inkl. limpen
Så lørdag eftermiddag gik vi i gang med først at stryge velodon på stof og så sy firkanterne sammen - og søndag formiddag var der så en færdig kurv
Der blev virkelig strikket igennem - på alle tidspunkter. Jeg fik strikket min spidskompetance færdig - igen . . . ., fik hæklet en stram kant i halsen på min lilla Mini for Voksne, som er blevet mere og mere voksen . . . og jeg fik begyndt på et tørklæde i Noro silk
men - desværre - intet varer evigt - og lidt i 3 søndag eftermiddag gik turen atter hjemad - først til Fredericia Station med Pia og så hjem til Sus, hvor Per havde passet på min bil. Derefter var der så 2 timers kørsel i mørke og regn - og med masser af trafik - jeg under mig ofte over, hvad alle de biler dog laver ude på landevejen - hvorfor bliver de dog ikke hjemme i varmen ROFL
Det har været en rigtig dejlig og inspirerende weekend i godt selskab - dejligt, at der ikke er så længe, til vi atter ses!!!

farve garn med saftevand

- det kan man da virkelig ikke ;o)
men det kunne vi!!! Søndag lige efter morgenmaden gik vi i gang. Anja havde både garn - sokkegarn - og saftevandspulver, indkøbt i USA
Først blev garnet bundet yderligere 2 stedet (4 ialt), så blev det lagt i vand med eddike i 20 min.
Imens blev saftevandspulveret blandet i vand i de medbragte glas - gennemsnitligt 2 pulvere i hvert glas - jeg valgte rød, lyserød og lilla - jeg var den første, så jeg havde ikke indvundet erfaring ved at se på de andres valg, for Connie valgte limegrøn og blå - og det blev sååååå nice
De 3 glas blev placeret i en gryde med vand - og garnet fordelt med lidt i hvert glas - og der blev flyttet lidt rund på det, så der ikke var noget hvidt garn tilbage - vandet skal være varmt, men endelig ikke koge - når vandet i glassene var klart - var garnet færdigt og blev lagt i en balje med vand og eddike for fiksering. Derefter blev garnet skyllet i vand, der gradvist blev koldere og koldere - og efter slyngning blev vore bundter hængt til tørring i badeværelset - her ses fra venstre Anja, Connie, mit og Sus garn
Sus prøvede farvning i mikroovn - og derfor blev det mere interessant
Her er mit garn vundet op.

Den første sne

kom - naturligvis - fredag den 19. november. Jeg var tidligt oppe - og det var fasanerne også - de havde travlt med at fouragere under foderbrædtet.
Jeg fik pakket bilen med kuffert og garn, garn, garn - for jeg skulle til strik-in hele weekenden i sommerhus i Rendbjerg ved Egernsund, og det er jo ærgerligt at have for få strikkeprojekter med . . . . :o)
Turen startede fint - men da jeg nærmede mig Køge, var der sne på bilerne - og derefter også på marker, træer, huse . . . Jeg havde oprindelig forestillet mig, at jeg kunne nå forbi sommerhuset og vande pelargonierne - men med storm og regn, kunne jeg forvente, at der var vand i haven . . . og det besværliggør jo unægtelig at få åbnet for vandet - og da der så ydermere var sne, så blev den plan ændret - og jeg kørte direkte til Sus i Nr. Aaby, hvorefter Connie kørte resten af vejen, lige via Fredericia Station for opsamling af Pia

tirsdag den 16. november 2010

Koncert i Fruerstuen, Vemmetofte Kloster

- eller, som min fader sagde: Adelstoftes Vemmelige Jomfrukloster . . . .

Mandag aften var den sidste koncert, Faxe Kunst- og Musikforening arrangerer i 2010.
Stjernekoncert - kaldte de det, idet Trio Ismena, bestående af Monika Malmquist på Violin, Ida Nørholm på Cello og Christine Raft, sidste år vandt 1. prisen i Danmarks Radios Kammermusikkonkurrence.
Programmet bestod af Mozarts lille klavertrio i B-dur i 2 satser, derefter en trio af den unge danske komponist Lars Hegaard, og inden pausen Shostakovitchs lille klavertrio nr. 1 i c-moll.
Efter pausen hvor klostret som sædvanlig bød på en forfriskning i spisestuen, blev der sluttet af med P. E. Lange-Müllers klavertrio opus 53.
Det blev en meget spændende aften, hvor der var musik, jeg syntes bedre om end andet
- men så absolut en oplevelse

søndag den 14. november 2010

Gotlandsforeningen - Klub sydsjælland uld- og skindíndsamling

Op tidligt, pakke ulden, lægge dug på bordet i fjernlageret, sætte krukkerne udenfor, lave kaffe, dække kaffebord, nivellere møget, støvsuge - og så stort ryk-ind kl. 9.
Efter kaffe og wienerbrød blev der rigget de sidste ting til, så alle var klar kl. 10, hvor de første ankom med uld og skind. Vinterulden blev vejet og fyldt i kæmpeposer - skindsedler og regninger for vinterulden blev skrevet i fjernlageret. Sommerulden blev vejet, og poserne placeret på paller for afhentning til Hjelholdt.
Også jeg fik pakket mine skind - først salten rystet af i et kar til brug i vinter - og derefter hvert skind i en klar plastpose og lukket med manilla - derefter blev skindene pakket 2 og 2 i endnu en plastpose - ilagt seddel med angivelse af navn, nummer og hvilken garvning . . .
Bilerne ankom i en lind strøm indtil kl. 13, hvor alle var trætte og der blev ryddet til side . . . .
DMI havde "lovet" regn, begyndende fra syd, som ville dække hele regionen inden middag - og de holdt, hvad de lovede: efter middag stod regnen ned i stride strømme, så vejen atter en gang blev oversvømmet. Hvor var det da fint, at vejen blev unødigt asfalteret gennem byen, således at kloaken ikke kan tage regnvandet . . . . Efter oprydning og start af opvaskeren var der dømt afslapning i stuen med 4* middag i TVet . . . .

fredag den 12. november 2010

efterårs sysler

Torsdagen var sidste "hele" dag før indsamling af uld og skind i Gotlænderforeningen her på matriklen på søndag, så planen var, at der skulle sorteres uld. Det er utroligt, hvad man kan finde på for at undgå visse opgaver, så . . . .
Jeg startede fra formiddagen med at rydde op og sortere i fryseren i grovkøkkenet - og en del gammelt fåre- og lammekød blev sat over at koge til katte og hunde.
Efter middag gik jeg så i gang med ulden, dvs. jeg måtte lige rydde op i Fjernlageret og værkstedet . . . . Jeg fandt bl.a. en pose med glas som jeg burde have været taknemmelig for at modtage i sin tid, men der var aldrig nogle, som ville lave marmelade til de glas . . . .
Det blev ialt til et par sække og en kaffemaskine, som jeg fik kørt på genbrugen - skønt - og så skulle bordet lige vaskes grundigt efter slagtningen den 10. oktober . . . . og da bordet nu var ryddet, bar jeg også en del krukker med pelargonia ind for vinteren
DH fik gravet lidt kartofler op

så først fredag formiddag fik jeg sorteret - men nu står det så også klar til søndag