lørdag den 29. januar 2011

- og det er ganske vist . . .

I dag måtte herren i huset lægge sig med døde høns på maven
det måtte Lone også - og en kommentar fra Rimkogeren var:

Af influenzaer to slags
i menneskeheden kan tage fat.
De er forskellige,
som dag og som nat.
Den, der rammer kvinder og børn,
er den nemme,
men den, som rammer os mænd,
er den slemme

Foreningen NORDEN Stevns Lokalafdeling

Tirsdag aften havde Foreningen NORDEN Stevns Lokalafdeling foredragsaften.

At vælge er at vælge fra - og det gælder jo ikke mindst, når man skal vælge mellem sofa og håndbold - og så de tilbud der er ude i det "virkelige liv" . . .
Det gjorde sig også gældende tirsdag den 25. januar, hvor der var flere tilbud om arrangementer, ikke mindst Foreningen NORDENs foredrag ved Kristian Massey Møller, Valgmenighedspræst, forfatter og historieker, i Valgmenighedens sal.
"Berømte stevnske kulturbæreres opbrud - om Niels Larsen Stevns og Martin A. Hansens rejse fra land til by". Begge var hele livet præget af, hvor de kom fra. På spørgsmålet om "hvad er det med jer fra Stevns?" var svaret "Vi holder sammen".

Vi, der valgte dette foredrag fik en dejlig aften i selskab med en engageret og levende foredragsholder. Opbruddet fra land til by starter for alvor efter Dybbøl med "Hvad udad tabes, det må indad vindes", jernbane blev anlagt tværs over Danmark, andelsforeninger blev oprettet. Industrialiseringen starter en massiv vandring fra land til by, ligesom en del af de fattigste arbejdere udvandrede til Nordamerika og Canada. Med husmandslovene af 1899 og 1919 fastholdt man dog en større del af landarbejderne ved oprettelse af husmandsbrug på 8 tdl.

Niels Larsen Stevns, Lysets maler, (1864-1941) kom fra små kår i Gevnø, hvor faderen var tækkemand og moderen vaskede for andre. Storebroderen blev dræbt i en ulykke. I årene 1876-1882 var Niels Larsen Stevns sengeliggende med ledbetændelse. Han begyndte her at skære træ og arbejde med ler. Efter ophold på Vallekilde Højskole kom han i lære hos Arkitekt P.V.Klint (bl.a. Grundtvigskirken, Bispebjerg), kom på Kunstakademiet, hvor han imidlertid ikke trivedes og derefter til Zahrtmanns skole sammen med bl.a. brødrene Niels og Joakim Skovgaard. Niels Larsen Stevns assisterede Joakim Skovgaard ved dekorationen af Viborg Domkirke. Gennem hele livet var han troende - hos forældrene indremissionsk, men efterhånden funderet i den grundtvigske tro. Begge forældre blev meget gamle, og således kunne han som den fortabte søn altid vende tilbage til sit udgangspunkt på landet og barndomshjemmet. Først som 58-årig blev han gift. Hans mission blev "Jeg vil male Jesus ind i vor tid".

Martin A. Hansen (Alfred Martin Jens Hansen) (1909-1955) blev født på gården "Østerhøj" ved Strøby. Han blev tidligt præget dels af sin moder dels af skolelæreparret Hedings, der var gudsbenådede historiefortællere. Som 17-årig kom han på lærerseminariet i Haslev og i 1930, hvor samfundet var i udvikling, kommer han til København som skolelærer. I 1935 bliver han gift, bosætter sig i Brønshøj og får 2 børn. I fritiden skriver han, bl.a. Jonatans Rejse, Lykkelige Kristoffer og efter krigen Agerhønen og Løgneren (om den ny tid, hvor enhver overlever for sin egen skyld).
I modsætning til Niels Larsen Stevns mister han troen "hvor bliver ånden af, når man har mistet troen?"

StrikCafe - og fødselsdag

Tirsdag fejrede vi 4 års fødselsdag i StrikCaféen
Vi havde skillinget sammen til en buket til Pia som tak for husly - hun havde til gengæld lavet dejlige lagkager til os - hvor er vi heldige at kunne samles så dejligt et sted!!!



Besøg hos Red Barnet København

Mandag var vi - Red Barnet Køge Lokalforening - inviteret til besøgsdag i Red Barnet, København.
Vi tog S-tog og Metro derind, vi havde i forvejen modtaget et fint program for dagen, der begyndte kl. 10. Forskellige medarbejdere kom forbi og fortalte bl.a. om venskabsfamilier, katastrofeagenter, skabelodder, genbrugsbutikker og valg/landsindsamlinger. Der blev også tid til rundvisning i huset, her et kig i National afdeling, som vi jo hører til. Klokken 14.30 gik turen hjemad igen - Birgit og jeg gjorde et holdt på Nørreport og var lige i Uldstedet, hvor jeg fik mønster og garn til Clara kjole - pink bomuld - og jordfarvet Opal strømpegarn til Fiona og Surprise jacket i str. 3 mdr. En patchwork veninde skal være farmor til en pige i februar, og jeg har fået lov til at strikke ;o)

1000 huer til Cuba

Via Kirstens Blog blev jeg gjort opmærksom på denne projekt
projektet går på at strikke huer til nyfødte i Cuba - OG DER ER EN KONKURRENCE!!!!
Når jeg tænker på, hvor mange, der sidste år via Red Barnet strikkede huer til nyfødte i Afrika - så må dette projekt da absolut kunne lykkes - så opfordringen herfra lyder: strik en hue, eller to eller . . . .

lørdag den 22. januar 2011

Årstid for faldne kvinder

Forrige fredag faldt Lis på fortovet foran Bent Møller. Hun havde netop rost ham for at have ryddet så pænt for sne, hvortil han sagde, at han nu bare skulle have saltet - hun vendte sig om og faldt!!! Umiddelbart var der ikke sket noget, men da hun kom hjem blev smerterne bare værre og værre, og lørdag morgen kørte de på skadestuen i Køge, hvor hun blev indlagt på afdelingen for faldne kvinder!! Onsdag kom hun hjem igen - med krykker. Maria foreslog, at vi skillingede sammen til en buket, og i formiddag kørte jeg til Benkons ny-/genåbnede Klokkeblomst og købte denne buket. Da jeg kom til hendes hus var der lukket og slukket, jeg ringede på mobilen - og hun var på Møn!! Fredag var hun til kontrol i Næstved, og de havde så valgt at køre til sommerhuset på Møn - :o( Nu står buketten i min stue og venter på, at hun mandag atter kommer hjem.

en uventet fødselsdagsgave


lidt forsinket her et billede af en overraskelse - fødselsdagsgave fra Liz B i England - dejlige balistoffer - og fingerbøl fra Oxford. Jeg var secret holiday buddy for Liz, ligesom Gunilla fra Sverige var min - så stor var overraskelsen, da jeg modtog denne gave

En elefant kom marcherende

Torsdag fik jeg free style qultet det sidste på de 4 sandwicher, jeg startede på i week-enden
De blev forberedt for snart et år siden - skal blive til AnnAKa sminkepunge- også kendt som Elefantpunge, da det oprindelige mønster har en elefant applikeret på - det får disse dog ikke - måske en blomst eller et hjerte eller . . . . Lynlåse er fundet frem, så søndag er dagen, hvor der skal sys videre på dem.

RosQuilterne

Onsdag var der møde i RosQuilterne - aftenens emne var "sy et armbånd". Jeg var af den overbevisning, at jeg - belært af sidste vinter - ikke havde meldt mig til noget her efter jul - men det havde jeg LOL - vi fik udleveret et sykit til dette armbånd. Jeg var dog ikke rigtigt indstillet på at sy det - så det kom med hjem . . Maria syede lukkekant på denne beige quilt - den er blevet rigtig fin,
quiltet på maskine med broderisøm.
Birthe viste denne færdige wholecloth quilt frem - startet for 10+ år siden, og da hun for nyligt opdagede, at det påtegnede mønster var ved at blegne helt væk, så skyndte hun sig at få quiltet færdig.

Jeg blev næsten færdig med den ene ende af AnnAKa løberen - der mangler lige ansigtet - og bånd på pakkerne - og så skal jeg i gang med den anden ende - de forskellige dele ligger parat, lige til at stryge på - mon ikke jeg kan blive færdig til jul ;o)

mandag den 17. januar 2011

Nordens Venedig?

nej, den titel har Stockholm jo forlængst bemægtiget sig - men vandveje, det har vi da bestemt på Stevns . . . .
Så meget, at jeg frygter, at der vil blive brug for omkørsel - udenom den indre cityring i vores by . . .
Derfor besluttede jeg mig for, da jeg kom hjem fra mandagsindkøbene og alligevel var iført støvler m.m., at gøre noget ved vores bagindkørsel
Den midterste del var nogenlunde, men der var en stor bunke i hver ende - og is!!! jeg startede ved gårdspladsen og fik kæmpet mig igennem
- og så ned til vejen - og det var jo en helt anden sag - her har snerydningen hældt store mængder af sne ind på matriklen - den var godt nok sej!!! men nu kan såvel vores rare post-dame som andre køre ind
Dooley var ude at kigge på
- det samme alle fårene - snebunker har sat det elektriske hegn totalt ud af drift - og nysgerrige, det er de jo . . . .
DH kom til og ved fælles hjælp blev isbræmmen hakket i stykker, så vandet også fra bageste indkørsel kan komme væk
Nu mangler det bare, at vi får mere sne - og det gør vi jo nok, men så kommer det da ikke ovenpå bunkerne . . . .

magtkamp . . .

Indekattene her på matriklen er af den faste overbevisning, at hver eneste gang en af de beboere, der går på 2 ben, går ud i køkkenet - ja så må det da absolut være spisetid!
Det bliver der snakket en del om - men manden i huset er bare for nem, hvilket kan konstateres ved omfanget af missernes maver
- der bliver snart brug for rulleskøjter til at køre maverne på

Offentlige myndigheder . . .

Egentlig burde de vel være til for vores skyld - altså for borgerne,
men ind imellem kan jeg have mine tvivl,
som nu her til morgen
- hvor jeg atter forsøgte at komme i kontakt med SKAT for at få information om indbetaling af afgift for ledningsført vand.
For første halvår modtog jeg et papirbrev, hvor jeg skulle indbetale i banken . . . .
for andet halvår intet . . . .
Telefontiden er fra klokken 9 - og jeg ringede præcist
- og igen en uendelig omgang tryk
- og sandelig siger jeg - der kom et levende menneske i den anden ende . . . .
Glæden var kort, det var en forkert afdeling, men hun ville stille mig om
- vente, vente og vente
- så fik jeg omstillingen
- vente, vente, vente -
her havde jeg dog været så "smart" at sætte højtaleren til,
så jeg kunne fordrive ventetiden med at strikke . . . .
ca. en halv time gik der denne gang - og så kom der et levende menneske . . .
Jamen, fik jeg at vide, du skal da taste-selv . . . .
?????
Jo, for nu havde jeg jo tastet-selv på momsen, og så kan jeg også på afgiften . . . .
Punktet var så bare ikke på menuen, når jeg var logget ind -
men så skulle jeg bare sådan og sådan -
tak for det, for nu er der både tastet-selv - og betalt til tiden
så gik den formiddag

søndag den 16. januar 2011

et kommende projekt


en af mine med-kursister hos Else Mikkelsen i Frederikssund syede sidste vinter en quilt af jelly rolls - det var med hurtig-trekanter - og jeg fortalte, at hun skulle sy de afskårne trekanter sammen med det samme, så de ikke blev væk (me and my big mouth!)
ved slutningen af dagen smed hun alle trekanterne på mit bord
de er nu forlængst syet sammen til et stykke, hvoraf jeg har planlagt at sy en netto-taske fra Anne Pia Godske Rasmussens bog - jeg har læst og læst - og jeg fatter ikke en rygende f... jeg må lade det ligge til en kommende, frisk dag . . . .
Jeg vil ikke undlade at gøre opmærksom på denne blog med gratis applikations blokke

Yin-Yang Scrab bag

Efter at have sløvet i sofaen lørdag formiddag fik jeg stablet mig selv på benene og ovenpå - sytøjet kaldte . . . .
I november startede jeg med at tegne mønstret af fra Lazy Girl Yin-Yang Scrab Bag - december fik jeg syet alle 5 dele - og de lå bare der og ventede på mig . . .
dyrestoffet er fra New Zealand - købt i Factory Outlet, Langeskov for ca. 12 kr/mtr
det fantastiske turkise er et Lonni Rossi - jeg bare ææælsker hendes stoffer - købt på udsalg i Patchworkbutikken, Køge
jeg fik blod på tanden, nu skulle der freestyle quiltes, men før jeg fik stoppefoden sat fast, begyndte jeg at fryse - så min dyne blev hentet - og aftenen tilbragt i sofaen - efter en lang nats søvn - ja, det tog lidt længere at få sovet, så jeg vågnede først rigtigt ved 9.30 tiden - ja, så går det nogenlunde kun med lidt creme i hornet . . .

julesokker

Gennem rigtigt mange år strikkede jeg hvert år et par sokker til min svigerfar - og et par til DH.

Julesokkerne er først nu blevet færdig - så må vi se, hvad han siger til endnu et par "bøssesokker"
- egentlig er jeg ligeglad - siger som blærerøven:
Livet er for kort til kedelige sokker . . . .

søndag igen

så er det blevet søndag igen - de går hurtigt, dagene
Den forgangne uge har været fyldt med "pligter",
mandag skulle der skrives annonce og omtale for det arrangement, foreningen NORDEN har tirsdag den 25. januar. Kristian Massey Møller, valgmenighedspræst, forfatter og historiker holder i Valgmenighedens sal foredrag "Berømte Stevnske kulturbæreres opbrud" - om Martin A. Hansens og Niels Larsen Stevns rejse fra land og by. Mandag skulle der også skrives og udsendes dagsorden for Red Barnet Køge Lokalforenings generalforsamling i Ølby Sognegård mandag den 17. januar.
Mandag aften var der så gilde-gruppemøde i Karise - emnet var yndlingsmusik, -roman, -maleri - og det blev en hyggelig aften med mange gode input. Jeg er den eneste - til nu - som er begejstret for Christian Mørk, især De Ti Herskere, og vi kom omkring Shamanens datter, Kaj Munk, Nevil Shute, biografier bl.a. af Tom Buk-Swienty om den legendariske Jacob A. Riis, som i 1870 slog sig ned i New York - åh, hvor er der dog mange bøger, man gerne ville læse . . . .
Tirsdag var programmet same as usual: Vestens Bedste i børnehaven om formiddagen - StrikCafé om eftermiddagen.
Onsdag: GIM møde kl. 11 i Næstved - 1 times kørsel - 3 timers møde - 1 times kørsel = hvad jeg kan sige om det. Om aftenen begyndte jeg så at kigge på vandværkets regnskab, fik stillet op m.m.
Torsdag: formiddagen gik med at foreberede oplæg til dagsorden med regnskab til vandværkets generalforsamling mandag den 31. Jeg er godt nok ikke sekretær, men med regnskabet på dagsordenen slipper jeg for at kopiere . . . Om aftenen havde vi så bestyrelsesmøde. Kommunen har atter påpeget nitratindholdet (det er jo det, der giver den gode smag), og vi diskuterede muligheder i fremtiden - hvorom alt er, så tjener kommunen atter penge, som vi ikke får noget for.
Fredag ringede jeg til SKAT, mangler et bilag til indbetaling. Til trods for, at vi befinder os i 2011, er det ikke muligt at maile dem . . . . Man ringer op "de har nu 2 muligheder" trykker, De har nu 4 muligheder trykker, De har nu 3 muligheder trykker, De har nu 6 muligheder trykker og endelig er man der - tror man da - alle medarbejdere er optaget, der vil være en ventetid - Jeg ventede i næsten en time - forgæves - og måtte opgive, da det var blevet tid for at køre til Kirkens Korshær genbrugsbutik. I butikken var der atter nok at gå i gang med - kunder var der ikke mange af denne eftermiddag, hvor Mary af alle dage valgte at tage hjem fra Rigshospitalet med Erik og Emma - eller Kristoffer og Dagmar - eller . . . .
Om aftenen var der torskegilde på Laterna i Rødvig for bestyrelse o.a. i Foreningen NORDEN. Dejlig torsk med tilbehør og pandekager med is, hvorefter vi kørte hjem før kaffen - DH til telefonvagt - jeg til pakning for den månedlige patchwork-lørdag i Frederikssund.
Natten var lang - begyndte med lidt lang næse, som udviklede sig til meget - og hoste tillige - ved 6-tiden måtte jeg krybe til korset, jeg - som aldrig spiser piller - tog 2 panodiler. Det var dog ikke nok, så det blev ikke til Frederikssund denne lørdag - surt!!

mandag den 10. januar 2011

Søndagsudflugt til Fyn

I løbet af den første uge i det nye år så vejrudsigten bedre og bedre ud især for søndagen - tøvejr i dagene op til og sol på selve søndagen, så der dannede sig efterhånden en "hemmelig" plan i mit hoved. Erfaringen siger mig, at man skal være påpasselig med at komme med planer om længere bilture - men fredagen bød på en lejlighed - og DH brokkede sig overraskende lidt. . . .
Planen bestod i at køre til sommerhuset på Nordfyn. Vinteren kom jo overraskende tidligt og med så megen sne, at turen derover for at lukke endeligt af for vinteren var umulig . . . Godt nok lukker vi altid for el og vand, når vi kører, men der er jo altid lidt vand i både toilet og rør - og de 15 pelargonier i vinduerne, som stammer tilbage fra min fars tid, var jo heller ikke hentet hjem for vinteren . . . .
Vi kørte hjemmefra ved 10.30 tiden og vejene blev finere jo nærmere vi kom Strøby Egede. DH kørte til efter Nyborg (!!), hvor jeg tog over -
kun jeg har kørekort til Fyn . . .
Vi gjorde lige et holdt i Odense - Klostervej, kiggede op til min fru moders lejlighed . . . og kørte ind til Submarine, Kongensgade, gik ad bagvejen og købte en fod delt i 2 - derefter videre mod Otterup, Norup og Bårdesø. Her begyndte vi at kunne se, at vinterkrigen også havde været her . . . Vejen ned til stranden var ryddet rundt om gården - dog isbelagt - men så stoppede legen også - Der lå en uoverskuelig bunke sne og stoppede for videre kørsel . . . . bare lige sølle et par meter, og vi kunne have kørt derned (ØV!!)
Jeg kørte tilbage - og ja, Hotelvejen var ryddet - vi kørte derne'a' - og mindsanten om ikke vi kunne køre på vejen langs diget - og bommene var åbne hele vejen igennem. Vejen var isbelagt og gav mulighed for at trække snurrekort - men det lykkedes at køre tilstrækkeligt roligt og langsomt, så vi kunne komme frem til sommerhuset. Vi havde begge gummistøvler med, for jeg forventede meget vand i haven (og huset), men det var minimalt - dog var der vand i vandbrønden, så DH fik kolde fingre, da han drejede på håndtaget . . . . Der blev læst såvel vand og el af, pakket sengetøj m.m. - samt fåreskindet i min stol, der var fugtigt. Pelargonierne er døde, men optimisme kan være mit mellemnavn, så de kom også med hjem
Kalciumclorid blev ophængt for at suge fugten.
Der var få pletter at blå himmel - og da vi kørte derfra så vi endda lidt til solen
Jeg havde inviteret os til kaffe hos Lone, der kæmper med manglende vand - nu dog alene koldt vand - det var hyggeligt lige at kigge ind - og dejlig med en pause, før turen hjemad begyndte.
DH gik hurtigt derhen, hvor de griner ad folk - så da vi kom til afkørslen mod Langeskov, kørte bilen næsten helt af sig selv fra - og hen til Factory Outlet. Der var kommet lidt nye stoffer - det sker ca. hver anden måned - så der blev købt lidt Debbie Mumm, William Morris og Kaffe Fassett til 100 kr/m - og der var atter det dejlige strømpegarn, så det kom også med.
Jeg landede på den hjemlige matrikel ca. 18.30 efter 400+ km - og det var atter en træt kone, der efter udpakning placerede sig i sofaen - der er altid noget godt i fjernsynet, man kan sove til - og det gjorde hun . . . .

lørdag den 8. januar 2011

lysene er slukket

,træet plyndret og smidt udenfor - og forude venter uendeligt mange mørke dage, hvor det kræver næsten umenneskeligt extra energi hver gang, man er nødt til at bevæge sig uden for huset . . .
I Kirkens Korshær Genbrugs Butik, Strøby Egede, hvor jeg foruden af være sekretær i butiksudvalget også har fast vagt hver fredag eftermiddag, var det i går næsten en måned siden, jeg sidst var der. DS og DDIL ankom jo fredag den 17. december - og butikken har være lukket i mellemdagene.
Mange har benyttet fridagene til at rydde op i deres tøj, så der var kommet meget ind - så meget, at det var næsten umuligt at se, hvad der var . . . . Yderligere har vi hver første fredag/lørdag 50% på alle varer undtagen smykker og Danmarks bedste lys - så vi havde utroligt travlt i går.

Vi har hørt fra andre vagter, at de keder sig - det kunne vi også godt tænke os at prøve - som jeg plejer at sige, det er den dårligste arbejdsplads, jeg har haft: jeg får altid kold kaffe - hvis jeg når at få noget - og jeg har aldrig tid til at strikke blot en kort pind ;o) - men ok, formanden har lovet 100% lønforhøjelse i år, så det ser vi frem til . . . .

Kirkens Korshær har et lager i Holbæk, og de henter kasser med tøj hos os en gang om måneden, så vi fik sorteret i det tøj, der har hængt længe og pakket i kasser. Butikken er ikke så stor, så vi har plads til 6 kasser, og det passer også nogenlunde til det, vi kan pakke sammen hver måned. Det tøj, vi sender til Holbæk, kan andre butikker så rekvirere, det er jo ikke alle butikker, der som vi har en container til modtagelse.
På vejen hjem var jeg lige et smut omkring SuperBest - jeg havde modtaget en SMS om, at min fødselsdagsgave var ankommet med GLS fra BonaParte - og så var det ellers en træt kone, som kom hjem til matriklen.

fredag den 7. januar 2011

fødselsdag - igen

Jeg var lidt bekymret for, om der overhovedet ville komme nogen i aftes, men over middag steg temperaturen til over 0, så noget af sneen forsvandt. Imidlertid betød det også, at der hen under aften dannede sig rimtåge.
Men de 6, jeg håbede på at se, ankom alle - og medbragte denne buket - og Aase havde endda denne fine træ-trådrulleholder med til mig
Der blev syet og kaglet - og senere spist boller og lagkage - og klokken nærmede sig 23, før de brød op
en rigtig dejlig dag var til ende . . .

torsdag den 6. januar 2011

fødselsdag

Så fejres der atter fødselsdag på matriklen, men jeg kan ikke vise billede af flaget hejst. Da vi stod op var der sne og blæst, og DH nægtede at hejse det, Dana skrev forøvrigt på facebook, at hendes datter siger, at man har været sød, når det sner på ens fødselsdag, når det er vinter - så jeg har sandelig været sød!!!
så i stedet kan jeg så vise et billede af den lagkage, jeg har bagt i løbet af dagen - afbrudt af dejlige telefonsamtaler fra Bornholm, Store-Heddinge, Frederikshavn, Bangladesh, Møn o.a. Flødeskummet må vente til senere, hvor der forhåbentlig kommer gæster - hvis de ellers tør vove sig ud på vejene og hertil
Allerede sidste mandag fik jeg den første gave, men pakkede den ind igen, så det atter kunne være en overraskelse - denne clutch med pling/pling fra Bangladesh
DH havde hørt vejrudsigten var også på forkant og havde i går købt disse skønne roser



fra strikkepigerne Anja, Connie, Lone, Pia og Sus ankom en pakke i tirsdags, men jeg åbnede først i dag ;o)
foruden det meget charmerende katte-kort var den ønskede taske til KnitPro, dertil en ny 150 cm wire, spidser str. 7 samt maskeholder og pinde til snoninger (mon det er en fin hentydning til, at jeg bør strikke snoninger i fremtiden . . . ) - og
oven i købet var der en grande pose the, hvid the, grøn the og Havtorn - den som Sus havde med i sommerhus, skøn! og posen er så stor, at jeg har til resten af mine dage . . . .
Midt på eftermiddagen kom denne buket fra blomsterbutikken i Karise - og på kortet stod, at den var fra Usha og Søren - fantastisk buket blomster - så nu er der da virkelig kommet blomster til matriklen . . . . så er det godt at have vaser.

RosQuilterne

Onsdag var Maria og jeg i Roskilde til møde i RosQuilterne. Vejene var nogenlunde, men da vi ankom, var der ikke ryddet for sne i skolegaarden, så vi måtte - med besvær - vende kareten og søge andre p-muligheder - og det fandt vi, og vi nød den friske tur gennem sne til lokalet ;o)
Birthe havde medbragt 2 færdige quilts - det ene var lavet af stoffer, hun fik i afskedsgave - og det var håndquiltet

Det andet var startet tilbage først i 1990erne: firkanter syet over pap i mest grønne stoffer, men også gule og beige- og der var lidt glimt af rødt
også det var håndquiltet og bagsiden var det lækreste silke fleece med knopper købt i Køge - åh hvor er det skønt, når noget bliver færdigt . . .

lørdag den 1. januar 2011

Årets første færdige strik


Nytårsaften gik stille og roligt - for første gang skulle vi være alene 2, især fordi det var fredag, hvor DH har telefonvagt. Vi fik dog en extra gæst - ja gæst og gæst - naboen ringede og spurgte, om Dooley kunne være her natten over, for de skulle bort. Naturligvis er han altid velkommen, men det var ikke med i planen, at han skulle være på skødet hele aftenen/natten - han var hunderæd for al den larm og lys - ja, alt er jo relativt, men der kunne da også høres og ses en del her ude på landet . . . .
Jeg har længe haft endnu et par sokker på rundpind - og har indimellem strikket lidt på skafterne. Det er et dejligt ta' me' arbejde, og det var det, der blev grebet til nytårsaften foran et kedeligt TV . . . . I formiddag blev de færdige - og jeg slog op på et nyt par - denne gang til DH i Brugsens det bedste strømpegarn. Jeg plejer at strikke et par i julegave til ham - sidste år var det i samme garn som det her viste, og han mente, at det var bøssestrømper . . . . Han har dog brugt dem - og det næste par bliver også i noget sort/hvidt/marine mønstret garn . . .